Za kompanije i kandidate pronalazimo najbolja rješenja i onda, kad to možda izgleda nemoguće. Neki od naših poslovnih partnera su se obratili na nas tek kad sami nisu našli odgovarajuće kandidate, i tad smo im uspješno pomogli.
Traženje i izbor kadrova Psihološka testiranja Competo Senior program Competo Coachi Naš pristup
Završeni projekti
POŠALJITE UPIT ZA
INFORMATIVNU PONUDU
REFERENCE
„Kolegi iz Competa razumiju što znači partnerstvo i nastoje da pronađu trajna rješenja koja donose korist svima nama. Jedan od njih je svakako Top pomak karijere i organizacija zanimljivih Competo HRM događaja. Na kraju nas uvijek iznenade sa nekim malim iznenađenjem. Ukratko, uvijek nam daju do znanja da su tu zbog nas i da pomoću njih možemo i mi biti još bolji.“

U nastavku vam ukratko predstavljamo naše vanjske suradnike - coache, zadužene za praćenje izabranih kandidata za vrijeme njihovog probnog rada.

 

 Bojan Brank

 

Bojan Brank ima mnogo iskustva u upravljanju i nadzoru kompanija. U periodu od 1991 do 2009 je bio menadžer slovenske filijale logističke multinacionalne kompanije DHL (1991 do 2002 DHL International, 2003 do 2009 DHL Express Slovenija) i u 1997 osvojio nagradu Bill Walden za najboljeg mladog menadžera na globalnom nivou DHL International. U sistemu DHL je učestvovao u obimnoj internoj obuci, od coachinga i mentorstva, a radio je i kao trener i mentor članova menadžment tima na korporativnom nivou.   Od 2010 godine je mentor/poslovni coach članom mreže poduzetništva CEED Slovenija. U periodu 09.2012 do 09.2013 je bio predsjednik uprave Luke Kopar. Bio je član upravnih odbora triju velikih slovenskih kompanija. (UO Mercator, d.d. 06.2012-06.2013, UO Luke Kopar d.d. 2009 do 2012 te UO Željeznice Slovenije 2009 do 2012, a u zadnjoj godini dana bio je i njihov predsjednik). Aktivno je učestvovao u različitim menadžerskim udruženjima (Udruženje Menadžer, Klub menadžera Ljubljana) i u formiranju Američke gospodarske komore AmCham u Sloveniji, gdje je bio i član upravnog odbora i viceguverner. Nakon akvizicije DHL njemačkoj Deutsche Post, je bio u periodu 2004-2008 član upravnog odbora slovensko-njemačke gospodarske komore u Sloveniji. Diplomirao je iz oblasti općeg menadžmenta na Ashridge Management College u London City University. Trenutno je član Upravnog odbora Zbornice za management consulting Slovenije (ZMCS) a od maja 2014 i predsjednik Nadzornog odbora Slovenskog Coaching saveza. Nosilac je uvodnog modula Choaching akademije na temu voditeljstva. U svojoj firmi Abena se zadnjih 5 godina bavi sa coachingom, obukom i poslovima konzaltinga.

 

 Robert Ličen

 

Robert Ličen je magistar poslovne administracije sa više od 20 godina iskustva u gospodarstvu, od toga preko 15 godina u upravljanju kompanijama. Kao rukovodilac je najprije radio tvornici duhana Tobačna Ljubljana, a onda je preuzeo mjesto CEO u kompaniji Akrapovič, predsjednik upravnog odbora Steklarne Rogaška, pomoćnik predsjednika upravnog odbora Gorenja, …2009 godine se je usprkos mnogim ponudama za upravljanje kompanija odlučio da osnuje svoju kompaniju koja se bavi obrazovanjem lidera, upravljanjem promjenama te osobnim i poslovnim mentorstvom. Dugogodišnji je mentor mnogim mladim poduzetnicima u CEED-u, osobni mentor mnogim direktorima u Sloveniji, pisac više od sto stručnih članaka u raznim časopisima i trgovačkim publikacijama, aktivni učesnik mnogih nacionalnih i međunarodnih simpozija i okruglih stolova, pisac kolumni i komentator aktualnih političko-ekonomskih događanja.   Na kraju je za svoj rad u kompaniji Akrapovič d.o.o. osvojio nagradu Mladi menadžer 2005 godine, a za uspješno restrukturiranje u krizi kompanije Steklarna Rogaška nagradu Managerski izziv 2007 godine.

 

 Enzo Smrekar

 

Je član upravnog odbora i generalni direktor grupe Droga-Kolinska. Sa 25 godina iskustva na rukovodećim pozicijama, uključujući i međunarodne kompanije, kao što su Philip Morris i Diageo. Ima bogato iskustvo iz menadžmenta i marketinga sa dobrim poznavanjem regije i šireg međunarodnog poslovnog prostora. Učestvovao je u različitim strateškim projektima sa kompanijama kao što su at. Kearney i Stearn&Stewart. Diplomirao je MBA na IEDC Bled. Posjeduje licencu za Coaching i mentorstvo koju je dobio na CIPD Oxford Brookes University, je praktičar NLP (Richard Bandler Society of NLPI) i student Psichological Kinesiology by Chris Walton Msc. Je mentor članovima mreže poduzetnika CEED Slovenija i coach studentima MBA na IEDC Bled.

 

 Milena Štular

 

Juna 2012 je preuzela funkciju savjetnika predsjednika upravnog odbora Merkatora. Od 2009 godine je u istoj firmi djelovala kao izvršni direktor za upravljanje globalnog snabdijevanja. Prije toga je bila član upravnog odbora i glavni poslovni direktor grupe Droga-Kolinska. Duže vremena je bila i direktor kompanije Bestfoods Adria i Unilever Slovenija. Na početku karijere je bila brend menadžer i direktor marketinga kompanije Kolinska. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerzitet u Ljubljani, pored toga je studirala na IEDC Poslovnoj školi Bled i završila program opći menadžment. Posjeduje međunarodni certifikat (INLPTA), praktičari NLP, je mentor članovima mreže poduzetnika CEED Slovenija i coach studentima MBA na IEDC Poslovnoj školi Bled. Milena Štular je ekspert u oblasti marketinga i prodaje i menadžer sa velikim iskustvom u slovenskim i međunarodnim korporacijama. Gospođa Milena Štular je istaknuta članica slovenske marketinške udruge i predavač u nizu programa marketinških obrazovanja. Šest godina je bila predsjednik Udruženja propagandista Slovenije (SZO) i član žirija festivala SOF i EFFIE. U 2009 proglašena je za marketinšku ličnost godine.

 

 Dr. Aleksander Zadel

 

Je osnivač Instituta za osobni razvoj Corpus, Anima, Ratio, koja ljudima svih uzrasta nudi osobni razvoj i rast te formiranje integrirane, autonomne osobe, sposobne zrelog odlučivanja. Na Univerzitetu na Primorskem predaje i bavi se istraživačkim radom, je RT terapeut, glavni inicijator pokreta Kakoživ.si i osnivač agencije za zapošljavanje Competo. Još prije je bio zaposlen u kompaniji Actual I.T. d.o.o., kao direktor ljudskih resursa, kvalitete i općih poslova. Po obrazovanju je specijalista kliničke psihologije. Doktorirao je iz psiholoških nauka, a nakon toga je osam godina djelovao u zdravstvenom sektoru i bavio se bolestima ovisnosti i preventivnog djelovanja te propagiranjem zdravog načina života. Njegovi istraživački interesi uključuju voditeljstvo, pregovaranje, motiviranje, ljudske resurse i emocionalnu inteligenciju.

 

 

 

 

Copyright © Competo d.o.o. Sva prava pridržana.