Za kompanije i kandidate pronalazimo najbolja rješenja i onda, kad to možda izgleda nemoguće. Neki od naših poslovnih partnera su se obratili na nas tek kad sami nisu našli odgovarajuće kandidate, i tad smo im uspješno pomogli.
Traženje i izbor kadrova Psihološka testiranja Competo Senior program Competo Coachi Naš pristup
Završeni projekti
POŠALJITE UPIT ZA
INFORMATIVNU PONUDU
REFERENCE
„Kolegi iz Competa razumiju što znači partnerstvo i nastoje da pronađu trajna rješenja koja donose korist svima nama. Jedan od njih je svakako Top pomak karijere i organizacija zanimljivih Competo HRM događaja. Na kraju nas uvijek iznenade sa nekim malim iznenađenjem. Ukratko, uvijek nam daju do znanja da su tu zbog nas i da pomoću njih možemo i mi biti još bolji.“

V Competu provodimo i psihološka testiranja, koje vode iskusni psiholozi. Svrha psihološkog testiranja je da na objektivan način upoznamo osobine kandidata i njegove kompetencije. Uz pomoć psiholoških testova možemo lako prepoznati i identificirati prednosti pojedinaca i potencijalne prepreke za uspješno obavljanje poslova u određenoj oblasti rada.

 

Psihološka testiranja za naše partnere obavljamo iz sljedećih razloga:

  • izbora prilikom zapošljavanja (priprema ocjene primjernosti kandidata za određeni posao i za određenu radnu sredinu.
  • Planiranje razvoja zaposlenika (priprema ocjene karakteristika i kompetencija te prijedlozi za osobni razvoj zaposlenika).
  • razvoj profesionalne karijere (priprema ocjene potencijala kandidata i njegovih kompetencija te prijedlog razvoja karijere.

Sa psihološkim testovima možemo izraziti svoje mišljenje o:

  • osobinama kandidata
  • 3Q kandidata

               Inteligencija (IQ)

               Optimizam (OQ)

               Emocionalna inteligencija (EQ)

  • Zastupljenost kompetencija kod kandidata (12 najvažnijih kompetencija)

 

Standardni upitnici, koji se koriste kod svakog testiranja su: Upitnik o samo-procjeni, Eysenckov upitnik osobnosti (EPQ), Upitnik emocionalnog profila (PIE), Upitnik optimizma, Multi-faktorska ljestvica emocionalne inteligencije (MEIS) i testa inteligencije (Test setova i Ravenove matrike).

 

 

Izbor drugih psiholoških testova zavisi od namjene samog testiranja. Pored već spomenutih osobina kandidata s psihološkim testom možemo da dobijemo uvid u motivaciju pojedinca, sposobnost za rad u timu, način integriranja u društvo i radnu sredinu, interese u karijeri, njegove vrijednosti, komunikacijski stil i njegov način rješavanja sukoba te druge karakteristike.

 

Sadržaj psiholoških testiranja smo u stanju prilagoditi željama naših partnera i zajedno oblikovati najprikladnije rješenje. Analizu psihološkog testiranja nudimo našim partnerima u vidu pisanih izvještaja i individualnog savjetovanja sa iskusnim psihologom.

 

Copyright © Competo d.o.o. Sva prava pridržana.